Comisarii Garzii Financiare au suspendat activitatea a 33 de societati comerciale din Bucuresti, pentru o perioada de trei luni, aplicand si amenzi contraventionale de 262.000 lei, a comunicat ANAF.
"In ziua de 13 mai 2010, comisari din cadrul Comisariatului General al Garzii Financiare si sectiei municipiului Bucuresti, au desfasurat o actiune operativa de control, care a vizat activitatea comerciantilor de legume-fructe. Verificarile au fost efectuate in 5 zone agro-alimentare din Capitala, fiind controlati 43 de agenti economici", se arata in comunicatul transmis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) citat de NewsIn.

De asemenea, au fost confiscate sume in numerar totalizand 8.900 lei. In 33 de cazuri, motivat de nedotarea cu casa de marcat fiscala sau neutilizarea acesteia, s-a luat masura suspendarii activitatii pentru o perioada de trei luni sau pana la dotarea cu casa de marcat, in baza prevederilor OUG nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata.

Garda Financiara avertizeaza operatorii economici asupra obligativitatii utilizarii aparatelor de marcat pentru toate vanzarile, pentru a evita masura suspendarii activitatii si recomanda clientilor sa solicite bonul fiscal de fiecare data cand achizitioneaza produse din unitatile de vanzare cu amanuntul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Fost ofiter SRI, retinut pentru luare de mita
Setari Cookie-uri