Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, la Alba Iulia, contractele de finantare pentru trei proiecte ale municipalitatii finantate din fonduri europene, in valoare totala de aproape 30 de milioane de euro.

Cel mai mare dintre proiecte are o valoare de 17,9 milioane de euro si presupune reabilitarea centrului istoric din Alba Iulia si a fortificatiei de tip Vauban, investitiile presupunand realizarea unor cai de acces, a iluminatului public sau amplasarea de mobilier urban in zona istorica din municipiu, informeaza Mediafax.

Cel de-al doilea proiect presupune reabilitarea pasajului superior peste calea ferata de la intrare in municipiul Alba Iulia, pe DN 1, dinspre Sebes, lucrari care se ridica la 4,17 milioane de euro.

Cel de-al treilea are o valoare de 7,23 de milioane de euro si vizeaza modernizarea intrarii in municipiul Alba Iulia dinspre Cluj, reabilitarea unor strazi, a unui pod peste raul Ampoi si a unui pasaj peste calea ferata.

Elena Udrea a declarat, la finalul ceremoniei de semnare a contractelor de finantare, ca a dorit sa fie prezenta la Alba Iulia pentru ca stie cat de importante sunt cele trei proiecte pentru dezvoltarea municipiului.

Ea a spus ca in doua saptamani va semna alte doua contracte de finantare pentru proiecte privind latura de vest a cetatii din Alba Iulia, care va inchide planul de dezvoltare urbana a municipalitatii.

"Fie ca vorbim de fondurile europene care sunt o resursa, mai ales in aceasta perioada, asupra carora trebuie sa ne aplecam cu cea mai mare grija si sa facem, toate eforturile pentru a aduce acesti bani in Romania, fie ca vorbim de fondurile de la buget pe care le alocam obiectivelor turistice, vom continua sa va finantam proiectele pana veti finaliza asa cum v-ati propus amenajarea cetatii, dar si celelalte proiecte de infrastructura", a spus Elena Udrea.

Administratia locala din Alba Iulia are un plan integrat de dezvoltare urbana care prevede sapte proiecte de infrastructura sau pentru amenajarea zonei istorice, cu o valoare totala de peste 58 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind fonduri nerambursabile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Sibiu: 40% din buget va fi investit in infrastructura