Salariul minim pe tara, majorat in jurul cifrei de inflatie

Salariul minim brut pe tara pe 2006 va fi stabilit pe baza discutiilor dintre Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu, mentionand ca politica salariala pentru anul viitor va fi "extrem de stransa", corelata cu nivelul cresterii economice si al inflatiei. Premierul a mai adaugat ca salariul minim brut pe tara va fi stabilit si in urma negocierilor cu reprezentantii sindicatelor.

Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a precizat doar ca salariul minim brut pe tara va fi majorat "in jurul cifrei de inflatie sau ceva mai mult", in conditiile in care autoritatile estimeaza o inflatiei de circa 6% in 2006.

In septembrie, premierul a anuntat ca negocierile pentru majorarea salariului minim pe economie vor trebui sa tina cont de posibilitatile financiare actuale, precum si de faptul ca veniturile personalului bugetar au inregistrat deja modificari importante. El a admis totusi ca evolutia ratei inflatiei trebuie "corectata" prin politici fiscale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri