Contract de 70,63 mil. lei pentru reabilitarea unor strazi din Barlad

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat un contract pentru finantarea cu 70,63 milioane lei, prin Programul Operational Regional, a proiectului de reabilitare a unor strazi din Barlad.

Astfel, prin contractul "Strazi: Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, extindere Cartier Complex Scolar", va fi modernizata o retea stradala de 35,24 kilometri, va fi reabilitata o suprafata totala de 266.457 metri patrati cuprinzand strazi, trotuare, zone verzi si piste pentru ciclisti, se vor construi 66 de podete noi, vor fi create 26 de noi locuri de munca temporare si 48 de locuri de munca permanente, informeaza Mediafax.

Valoarea totala a proiectului semnat este de 70.635.338,84 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 49.954.866,92 lei.

Primarul Barladului, Constantin Constantinescu, a afirmat dupa semnare ca acest contract este cel mai mare proiect de investitii din oras, din toate timpurile. "Nu s-a tinut cont de culoarea politica, ci ni s-a intins mana atunci cand am avut nevoie", a spus edilul.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a spus ca semnarea acestui contract este un semnal ca si anul acesta ministerul va acorda prioritate atragerii de fonduri europene.

Ministrul a afirmat ca finantarea acestuia va fi asigurata din sume economisite la contractarea altor proiecte, rezultate din diferenta intre valoarea estimata si valoarea finala a unor contracte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri