Polita va fi incheiata pentru intervalul 1 mai 2011-30 aprilie 2012 si va include servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile si piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a fransizei CASCO deductibile la aeronave si motoare de schimb) si de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti, potrivit anuntului de participare publicat pe site-ul tarom.ro.

Ofertele au fost deschise lunea trecuta.

In prezent, flota operatorului aerian este asigurata de Astra, contractul urmand sa expire la finele lunii aprilie.

Pentru aceasta polita, compania a incasat o prima intre 3 si 4 milioane de dolari, potrivit sursei citate.
Suma asigurata de Astra se ridica la 522,5 milioane de dolari pentru polita CASCO si de 750 milioane de dolari pentru partea de raspundere civila fata de terti.

Astra a mai asigurat flota Tarom si in anii 2007 si 2008.

Citeste si:

Pentru polita din 2007, asiguratorul a platit o despagubire de 10 milioane de dolari, in urma avarierii unui Boeing 737- 300 in luna decembrie a acelui an, dupa ce aeronava a lovit o masina de intretinere ramasa pe pista aeroportului international Henri Coanda Bucuresti.

Tarom opereaza o flota compusa din 26 aeronave.

Piata asigurarilor generale si de viata a scazut cu 5,7% in 2010, la 8,36 miliarde de lei. Asigurarile generale, care includ si politele din domeniul transporturilor aeriene, au coborat cu 7,5%, la 6,69 miliarde de lei.

Dupa nivelul primelor subscrise in 2010, Astra este cel mai mare asigurator local, cu afaceri de 1,11 miliarde de lei.

Omniasig nu a anuntat rezultatele pentru anul precedent.