Grupul Slavia Capital, specializat in managementul portofoliilor de credite neperformante si active riscante, a cumparat divizia romaneasca de credite de consum KBC Consumer Finance IFN a grupului financiar belgian KBC.
Preluarea a fost realizata prin intermediul firmelor Loan Management si Asset Portfolio Servicing Romania, detinute de Slavia Capital.

Denumirea KBC Consumer Finance IFN va fi schimbata in APS Consumer Finance IFN, potrivit unui comunicat al Asset Portfolio Servicing Romania, companie care administreaza portofolii de imprumuturi cu valoare nominala de 111 milioane de euro.

Potrivit comunicatului de presa, achizitia diviziei KBC asigura o platforma "ideala" pentru dezvoltarea unui rol important in achizitia si managementul activelor in domeniul tranzactiilor cu datorii neperformante din Romania.

Loan Management este un grup de investitii administrat de Asset Portfolio Servicing si Slavia Capital, destinat plasamentelor in portofolii de datorii neperformante si in industria serviciilor financiare din Europa Centrala si de Sud-Est. Loan Management administreaza portofolii de credite neperformante cu valoare nominala de peste 145 milioane de euro.

Asset Portfolio Servicing este o companie de managementul activelor cu activitati in administrarea portofoliilor de imprumuturi neperformante si tranzactii cu datorii individuale cu probleme. APS are birouri la Praga, Varsovia, Bratislava si Bucuresti. Valoarea nominala totala a portofoliilor de credite neperformante administrate de APS depaseste 690 de milioane de euro.

Grupul KBC este prezent in Romania si in sectorul leasingului, prin firma Romstal Leasing, pe piata de capital, prin KBC Securities, si pe cea de a brokerajului de asigurari, prin INK Insurance Broker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri