Castigul inainte de provizionare a urcat usor in perioada analizata, de la 4,6 milioane de euro la 4,7 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului Bank of Cyprus, scrie Mediafax.

Veniturile nete din dobanzi au crescut de la 6,5 milioane de euro la 6,6 milioane de euro.

Soldul creditelor acordate de Bank of Cyprus in Romania a crescut cu 3% fata de sfarsitul anului trecut, de la 625 milioane de euro in decembrie la 643 milioane de euro in martie. In martie anul trecut, banca avea un sold al creditelor in Romania de 664 milioane de euro, cu 3% mai mare decat cel actual.

Portofoliul de depozite atrase de la clienti a urcat cu 22%, de la 153 milioane de euro in decembrie la 186 milioane de euro. Raportat la martie anul trecut, depozitele au urcat cu 37%, de la 136 milioane de euro.

La nivel de grup, profitul dupa taxe al Bank of Cyprus a scazut cu 13%, de la 81 de milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 71 de milioane de euro in ianuarie-martie anul acesta. Provizioanele au crescut cu 7%, de la 73 de milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 79 milioane de euro.