"Avem un protocol global cu Ministerul Educatiei. Avem o prima victorie, iar din toamna elevii vor putea alege dintre materiile optionale o disciplina despre Banca Nationala a Romaniei. Aceasta exista in curicula aprobata de minister. (...) Ideea este de a forma un vocabular economic de baza, cu no?iuni despre ce inseamna de exemplu dobanda, inflatie, un credit, o banca, dar si misiunile si functiile unei bancii centrale", a spus Mircea Muresan, director adjunct al directiei comunicare a BNR, dupa o intalnire cu elevii de liceu din Bucuresti, potrivit Mediafax.

La randul sau, Eugen Ovidiu Chirovici, consilier in cadrul BNR, a aratat ca banca centrala deruleaza un proiect in cadrul caruia se intalneste cu elevii si profesorii de la patru licee din tara pentru a afla care sunt necesitatile educationale, respectiv modul in care ar putea contribui banca centrala la promovarea stiintelor economice.

"Intr-o prima faza, proiectul presupune intalniri in care ne dumirim si noi cum putem ajuta, prin ce fel de programe, inclusiv ne gandin la un chit educational compus din lucrari pertinente si bine alese care sa le actualizeze informatiile economice. Observam ca se simte o usoara imbatranire a materialelor care le stau la dispozitie", a spus Chirovici.

El a mentionat ca proiectul pilot a demarat in urma cu trei saptamani la un liceu din Targu Mures si va cuprinde alte trei licee din Bucuresti si Bacau.