Cu cat s-a mai imprumutat Statul

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni cu scadenta la trei ani si patru luni de 702,8 milioane lei, peste valoarea propusa, de 500 milioane lei, la un randament in coborare, de la 7,18% la 7,09% pe an, anunta Mediafax.

Valoarea totala a subscrierilor a fost de 2,6 ori mai mare, de 1,82 miliarde de lei. Prin operatiunea de joi s-a redeschis o emisiune lansata in aprilie, iar titlurile ajung la scadenta in octombrie 2014.

Unii dealeri se asteptau la o alocare mai buna si la un randament mediu mai redus, intrucat aceasta este prima licitatie programata dupa ce agentia Fitch a imbunatatit ratingul Romaniei, iar rezultatele erau asteptate de piata pentru a vedea in ce masura s-a imbunatatit cererea.

La licitatia precedenta pentru astfel de titluri, Trezoreria a imprumutat 500 milioane lei, la un randament de 7,18%.

Ministerul vrea sa vanda in luna iulie titluri de stat pe piata interna de patru miliarde de lei, peste valoarea imprumuturilor contractate in iunie, de 3,7 miliarde lei.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 31,57 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri