Bancile, obligate sa afiseze informatii utile clientilor pe un ecran TV

Bancile vor fi obligate sa afiseze in interiorul unitatilor, pe ecran TV, informatii despre drepturile si obligatiile consumatorilor, explicatii financiare, precum si date furnizate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), informeaza Mediafax.

Informatiile trebuie sa fie redactate in mod clar, concis, vizibil, usor de citit si cu caractere de aceeasi marime, se spune intr-un ordin emis de presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, si publicat in Monitorul Oficial.

Institutiile bancare sunt obligate sa asigure permanent un spatiu sub forma de banda scroll, pe care se vor derula informatii referitoare la pretul produselor financiare din oferta, in principal comisionul de administrare a contului curent, comisioanele de retragere la ghiseu si ATM, comisionul de depunere, comisioanele aferente serviciului internet banking, valorile indicelui de referinta utilizati in contractele de credit, dobanzile acordate la depozite si alte produse de economisire.

Banda scroll va avea o dimensiune de cel putin 10% din suprafata ecranului, iar suportul de afisare va fi un ecran TV digital cu diagonala de minim 65 de centimetri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri