Pretul tranzactiei va fi egal cu capitalul VBI, excluzand VB Romania, si va varia intre 585-645 milioane de euro, in functie de rezultatele afacerilor VBI in acest an.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de indeplinirea unor anumite conditii, incluzand iesirea Volksbank Romania de sub VBI. La finalizarea tranzactiei, Sberbank va prelua si finantari acordate de actionarii VBAG, DZ BANK, WGZ BANK si BPCE in valoare de pana la 2,5 miliarde de euro; de asemenea, la finalizarea tranzactiei, VBAG sau un grup de banci condus de VBAG vor furniza pentru Sberbank o linie de finantare de 500 de milioane de euro, pe cinci ani.

Tranzactia reprezinta prima achizitie a Sberbank in afara CSI si este cel mai recent pas in directia transformarii institutiei de credit, dintr-o banca locala, intr-o importanta institutie bancara internationala.

Citeste si:

VBI, excluzand Romania, dispune de o retea 291 de sucursale si serveste peste 600.000 de clienti. Subsidiarele locale ale VBI se afla printre primele zece cele mai mari institutii financiare in Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Slovacia si printre primele cele mai mari 15 institutii de credit in Ungaria, Serbia si Slovenia. VBI este prezenta de asemenea in Ucraina, sub supraveghere din Austria. Activele totale ale VBI, fara Romania, se ridicau la 9,4 milioarde de euro la 30 iunie 2011.

Tranzactia va fi supusa procesului de obtinere a aprobarilor legale in Rusia, Austria si alte jurisdictii din Europa Centrala si de Est in care functioneaza VBI. Partile se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la sfarsitul lui 2011.