Cresterea a fost generata in principal de noul produs al companiei, denumit Perfect Leasing. O data cu lansarea produsului, leasingul financiar oferit prin Porsche Leasing a crescut cu aproximativ 32% in ceea ce priveste valoarea bunurilor finantate, in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

Pe de alta parte, valoarea bunurilor finantate prin leasingul operational de la Porsche Mobility a crescut cu 120%, de la 4,2 milioane de euro la sfarsitul lunii iunie a anului trecut, la 9,3 milioane de euro in 2011.

„Cresterea spectaculoasa a leasingului operational poate fi explicata de tendinta generala de crestere a acestui segment pe piata de leasing auto din Romania. Astfel, dupa trei ani de scadere, piata auto raspunde cu succes comportamentului diferit de consum al clientilor”, a declarat Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group.

Compania anunta si o crestere de 15% a portofoliului Porsche Bank pentru creditele auto oferite, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, Porsche Asigurari a comunicat recent faptul ca a depasit numarul de 10.000 de polite CASCO vandute in cei doi ani si jumatate de activitate pe piata din Romania.

Citeste si:

„Aceste rezultate sunt conform asteptarilor noastre pentru primul semestru al acestui an. Mai mult, ele arata ca strategia noastra One-Stop-Shop, adaptata nevoilor financiare ale clientilor, functioneaza cu succes”, a explicat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Potrivit reprezentantilor companiei, Porsche Finance Group continua sa aiba o rata de penetrare de 43% in vanzarile importatorului Porsche Romania, la inceputul anului 2011. Acest lucru inseamna ca in acest an aproape fiecare a doua masina marca Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche sau Bentley a fost finantata de Porsche Finance Group. Porsche Finance Group ofera servicii financiare integrate, exclusiv celor carecumpara brandurile holdingului, prin reteaua nationala de dealeri.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley si Porsche. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.