Grupul bancar austriac Erste Bank a anuntat astazi cel mai mare profit inregistrat in intreaga istorie a bancii

Official Press Release (english version)

Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Erste Bank) si-a majorat profitul in 2005 cu 36,7 procente comparativ cu 2004. Astfel, grupul austriac a raportat 711,7 milioane de euro profit anul trecut, in 2004 acesta fiind de 520,8 milioane de euro. De asemenea, in 2005, veniturile operationale ale Erste au crescut cu 6,9%, atingand 4,32 miliarde de euro. Si activele bancii au crescut anul trecut, ajungand la valoarea de 152,7 miliarde de euro, ceea ce se trasnpune printr-o crestere de 9,2% comparativ cu anul precedent.

11608_1.pdfPresedintele grupului austriac, Andreas Treichel, s-a aratat multumit de performantele financiare inregistrate de insitutia bancara pe care o conduce. Anul 2005 a fost nu numai unul plin de evenimente, dar si unul dintre cele mai profitabile din istoria Erste Bank, a declarat domnia sa, cu ocazia prezentarii rezultatelor preliminare pe 2005.

BCR schimba planurile Grupului Erste Bank

In urma achizitiei Bancii Comerciale Romane, Grupul Erste Bank si-a reformulat obiectivele. Astfel, pentru perioada 2005 2009, Erste isi propune o crestere anuala medie cu peste 20 de procente in ceea ce priveste rezultatul net al exercitiului. Se preconizeaza de asemenea atingerea unei valori de 55% a raportului de solvabilitate.

Achizitiile din Serbia si Romania in special au determinat o crestere a bazei de clienti de la 40 de milioane persoane la 70 de milioane in Europa Centrala si de Est, Erste Bank avand un portofoliu de clienti de peste 15 milioane si o cota de piata de peste 20% in regiune. Contextul economic din regiune a fost mai mult decat favorabil operatiunilor desfasurate de Erste Bank, astfel incat toate companiile membre ale Grupului au avut rezultate peste asteptari. Drept urmare, Grupul a inregistrat cele mai bune rezultate de la constituire. a mai declarat Teichel.

In ceea ce priveste acordare dividentelor, Consiliul de Administratie al bancii va propune o valoare de 0,55 de euro per actiune, ceea ce reprezinta o crestere de 10 procente fata de anul trecut. Actiunile lansate pe piata in urma majorarii de capital din luna ianuarie 2006 nu vor genera dividende in anul 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri