Firma Cordea Savills a fost desemnata de Fondul Proprietatea castigatoarea licitatiei organizata pentru a selecta consultantul strategic, informeaza Rompres

Castigatoarea licitatiei, Cordea Savills, este parte a grupului Savills, acesta fiind cunoscut ca firma internationala in domeniul proprietatilor, cu un capital social de 850 milioane lire sterline. Compania este listata la Bursa din Londra si ofera servicii de consultanta financiara atat pentru clienti privati, cat si pentru clienti institutionali.

Principala atributie a Cordea Savills va fi intocmirea strategiei de investitii a Fondului Proprietatea, strategie ce va fi asumata de catre viitorul administrator al Fondului. Procesul de selectare a fost initiat pe data de 18 martie 2006.

Fondul Proprietatea, creat in anul 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, a devenit operational, incepand cu data de 29 decembrie 2005, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului. Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul sau social fiind, in prezent, de circa 3,9 miliarde euro. Fondul va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti si la o Bursa Internationala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri