Omul de afaceri Dan Adamescu (63 de ani) care detine, printre altele asiguratorul Astra si complexul comercial Unirea Shopping Center, va sposoriza prin intermediul societatii de asigurari echipa de fotbal Otelul Galati, cu 10 milioane de euro, pe o perioada de cinci ani.

"Contractul de sponsorizare stipuleaza ca numele Astra Asigurari va fi promovat pe stadionul echipei din Galati, pe site-ul si publicatiile echipei. De asemenea, numele sponsorului va fi prezent pe tricouri, iar jucatorii de la Otelul Galati vor profita de fiecare aparitie publica pentru a face reclama acestui brand. In schimb, Astra Asigurari va oferi sustinere financiara", se arata in comunicatul companiei.

Clubul Otelul Galati a fost preluat in urma cu doua saptamani (pe 14 septembrie 2012) de catre TNG – The Nova Group, care detine si compania Astra Asigurari.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine 99,7% din actiunile Astra, prin firmele The Nova Group Investments Romania (72,68%) si Epsilon Estate Provider (27,02%). Compania este liderul pietei de asigurari din Romania dupa nivelul subscrierilor in 2011, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

Adamescu, cu o valoare a averi estimata la aproximativ 1 miliard de euro, detine, de asemenea, publicatiile Academia Catavencu si Romania Libera, dar si magazinul Unirea Shopping Center. Dupa avere, Adamescu se situeaza pe locul 4 in topul Forbes 500 Miliardari 2011.

In 1978 a fugit din Romania comunista in Germania Federala. El mai detine actiuni la hoteurile Pullman, Intercontinental si Rex.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro