Moneda europeana va fluctua in jurul valorii de 3,5 lei in urmatoarele luni la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu )BMFMS), potrivit datelor transmise Rompres. Pentru finele lunii, euro a fost tranzactionat la preturi cuprinse intre 3,51 si 3,52 lei, fata de 3,62 - 3,63 lei la inceputul anului, iar pentru septembrie intre 3,510 si 3,515 lei, fata de 3,49 - 3,52 lei, valori de la inceputul lui aprilie, cand au fost realizate primele contracte pentru aceasta scadenta.

Pe langa avantajele contractelor pe derivatele pe actiuni, bursa sibiana a fost un barometru fidel in ceea ce priveste evolutia raportului euro/leu. Se remarca intuitia celor care isi acopera riscurile valutare (hedgerii) care, inca din ianuarie au luat in calcul aprecierea monedei nationale si au actionat in consecinta, preturile futures aflandu-se constant sub cele din piata valutara.

Preturile de cotare ale raportului dolar/leu au crescut pentru finele lunii de la 2,75 lei la 2,76 lei, dar au ramas nemodificate la 2,9 lei pentru prima luna de toamna. Paritatea euro/dolar a avut o evolutie oscilanta pentru ambele scadente. Dupa ce a urcat luni la 1,29 - 1,294 dolari, pentru finele lunii, vineri euro a scazut la 1,262 - 1,268 dolari.

Cu toate acestea, unii dintre investitorii mizeaza pe o revenire a euro peste pragul de 1,29 dolari. Pentru septembrie, preturile au coborat de la 1,2917 dolari, la inceputul saptamanii trecute la 1,268 - 1,274 dolari, la finele ei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri