Bursa la termen din Sibiu (BMFMS) a incheiat saptamana trecuta cu o lichiditate foarte buna, tranzactionandu-se aproape 63.500 contracte futures si options, in valoare de circa 101 milioane lei, informeaza Rompres. Apropierea scadentei lunare nu a temperat apetitul investitorilor pentru tranzactiile pe raportul euro/leu.

Evolutia raportului euro/leu a continuat sa fie influentata de cea a bursei de valori, iesirile fondurilor de investitii straine avand drept efect mentinerea euro peste pragul de 3,52 lei. Pentru perioada urmatoare se prefigureaza doua scenarii probabile, unul fiind continuarea evolutiei leului fata de euro in acelasi canal de variatie ca si in a doua jumatate din mai si in prima parte din iunie. Al doilea scenariu indica posibilitatea ca in iulie euro sa iasa din actualul culoar, datorita evolutiei paritatii euro/dolar si a intrarilor de cash, indreptandu-se spre 3,4 lei.

Pentru finele lunii, raportul euro/leu a fost tranzactionat la preturi cuprinse intre 3,52 si 3,54 lei, vineri inchiderea facandu-se la 3,5230 lei. Pentru sfarsitul lunii septembrie preturile au fluctuat intre un maxim de 3,5549 si un minim de 3,5253 lei, atins in ultima sedinta a saptamanii.

Raportul dolar/leu nu a inregistrat modificari importante, pretul de cotare pentru 30 iunie fiind de 2,76 lei, iar cel pentru ultima zi din septembrie de 2,9 lei.