Alpha Bank a obtinut in Romania un profit de 1,4 milioane de euro in primul trimestru, fata de pierderi de 13 milioane de euro inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de institutia financiara elena.

Provizioanele s-au redus in aceeasi perioada cu 45,5%, la 14,4 milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au scazut cu 3,6%, la 14,4 milioane de euro. Cota Alpha Bank pe piata creditelor din Romania era de 5,7% la sfarsitul primului trimestru, noteaza Mediafax.

Soldul creditelor a scazut cu 5,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,87 de miliarde de euro, iar rata creditelor neperformante era la sfarsitul primului trimestru de 14,4%. Din totalul creditelor, imprumuturile catre companii au o pondere de 60%, cele ipotecare de 29%, iar cele pentru populatie de 11%.

Portofoliul depozitelor a crescut cu 6,6% in primele trei luni ale anului, fata de intervalul similar al anului 2013, la 1,44 miliarde de euro. Alpha Bank are in Romania 2.023 de angajati si 149 de sucursale.

La nivel de grup, Alpha Bank a inregistrat in primul trimestru pierderi inainte de taxe de 107,6 milioane de euro. Banca a incheiat cu succes o majorare de capital de 1,2 miliarde de euro pentru consolidarea acestuia si a rascumparat in luna aprilie actiunile preferentiale de la statul elen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri