Bancile din intreaga lume care lucreaza cu MasterCard vor putea autoriza tranzactiile mai simplu si mai rapid printr-o interfata comuna, deoarece platforma globala de procesare a autorizarilor va fi imbunatatita semnificativ pana in 2007.
Bancile europene care doresc sa isi extinda activitatea internationala si sa le ofere clientilor lor servicii suplimentare prin noi tehnologii de plata vor putea beneficia de imbunatatirile semnificative ale platformei globale MasterCard de procesare a autorizarilor.

Incepand cu a doua jumatate a anului 2007, bancile cliente MasterCard din intreaga lume isi vor putea procesa operatiunile de autorizare a tranzactiilor printr-o interfata comuna. Tranzactiile vor primi aprobarea initiala printr-un singur punct de conexiune, in cadrul unui sistem standardizat, ce pune la dispozitia bancilor un proces simplificat si rapid, dublat de capacitatea de a actiona global cu mai multa usurinta.

Facem pasi importanti pentru a ajuta bancile europene sa-si extinda operatiunile cu carduri in Dallas sau Dubai, a afirmat W. Roy Dunbar, presedintele MasterCard Global Technology and Operations. Bancile vor putea de asemenea sa introduca noile tehnologii de plata, cum ar fi SecureCode, PayPass si cip/PIN, fara a mai trebui sa-si modifice substantial infrastructura pentru a le testa in prealabil.

Atunci cand procesul de integrare va fi implementat in totalitate, MasterCard va putea integra noile tehnologii in locul bancilor, pana in momentul in care volumul de activitati va justifica investitia de dezvoltare a unui sistem proprietar.

Doua modificari semnificative decurg din aceasta transformare. in primul rand, MasterCard a finalizat noi reguli si capacitati standardizate, omogene la nivel european, pentru autorizarea tranzactiilor prin card. in al doilea rand, tranzitia va facilita extinderea utilizarii echipamentelor care permit gestionarea unei tranzactii la periferia retelei (echipamente edge), fara sa implice o procesare centralizata, prin sistemele MasterCard.

Colectam informatiile referitoare la o tranzactie in timpul cererii initiale de autorizare chiar prin intermediul echipamentelor bancii comerciantului, in loc sa cream un pas suplimentar, inutil, de a ruta tranzactia prin sistemele noastre centrale, a precizat Dunbar. Astfel, procesam tranzactiile mai rapid si mai eficient.

Cum echipamentele edge se afla la sediul comerciantilor, MasterCard poate procesa tranzactiile chiar si in cazul unei situatii de urgenta care duce la caderea retelei de telecomunicatii. Acest proces practic neintrerupt scade semnificativ riscul neefectuarii unei tranzactii.

Odata cu globalizarea interfetei de autorizare, aceasta initiativa ofera si o abordare consecventa a regulilor locale de efectuare a tranzactiilor.

Prin intermediul acestei platforme standardizate de autorizare globala, bancile din Europa care s-au extins sau planuiesc sa se extinda global vor putea sa isi analizeze si sa isi centralizeze mai bine informatiile despre tranzactii, a explicat Dunbar. Platforma noastra permite bancilor sa comunice mai bine, sa se adapteze la regulile locale de tranzactionare si sa se conformeze la reglementarile si practicile locale.

Platforma de autorizare globala va fi operationala la sfarsitul lui 2007, urmand ca toate bancile sa migreze catre ea pana la sfarsitul anului 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri