Managerii Bayerische Landesbank, care detine 89,6% din actiunile MKB Bank din Ungaria, au prezentat recent planurile de expansiune in Romania prin Romexterra Bank, pe care vor s-o preia in totalitate si cu care vor sa ajunga la o cota de piata de 6%, potrivit unui comunicat al bancii remis NewsIn.

Cu active de 1,09 miliarde lei, Romexterra are o cota de 0,76% din piata bancara romaneasca, potrivit statisticilor bancii centrale. Strategia privind piata romaneasca prevede cumpararea a cel putin 50% plus o actiune pana la sfarsitul lunii septembrie 2006, prin intermediul bancii maghiare MKB, arata raportul prezentat de presedintele consiliului director al Bayerische Landesbank (BayernLB). Planurile bancii bavareze prevad insa preluarea intregului pachet de actiuni al bancii pana la inceputul anului 2007.

Directorii de la BayernLB vor sa extinda si reteaua bancii romanesti, cu care vor sa ajunga, pe termen lung, la 150 de unitati in toata tara, fata de 44, cat are acum. De asemenea, cota de piata a Romexterra Bank, care era, la sfarsitul anului 2005, de 0,8%, este prevazut sa creasca pana la 6%, se arata in raportul bancii.

Banca maghiara MKB este responsabila de expansiunea bancii bavareze in Europa Orientala. Astfel, MKB a preluat in 2004 o alta banca din Ungaria, Konzum Bank, iar in 2005 a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Unionbank din Bulgaria, potrivit raportului BayernLB.

BayernLB a fost infiintata in 1972 prin fuziunea Landesbodenkreditanstalt si Bayerische Gemeindebank si este in prezent a saptea banca din Germania.

In prezent, MKB este a treia banca din Ungaria si are un profil universal, in portofoliul careia sunt cuprinse produse si servicii, atat pentru populatie, cat si pentru corporatii si intreprinderi mici si mijlocii. Rating-ul acordat anul acesta de catre Standard&Poors bancii BayernLB a fost AAA, iar MKB a obtinut din partea agentiei Moodys rating-ul A1.

Anul trecut, Romexterra Bank a obtinut rating-ul B/B cu perspectiva stabila, din partea agentiei Standard&Poors. Profitul brut obtinut la sfarsitul anului trecut de Romexterra Bank a fost de 6,2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul obtinut in 2004, iar la finele primului semestru din acest an, banca avea active de 1,09 miliarde lei (305 milioane euro), in crestere cu 3,46% fata de sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri