ProCredit Holding AG si-a majorat capitalul cu 142 mil. de euro

Actionarii ProCredit Holding AG, banca-mama a ProCredit Romania, au decis sa-si majoreze capitalul social de la 94 de milioane de euro pana la 216 milioane de euro, pentru a-si extinde activitatile de microfinantare, a anuntat un comunicat al bancii.

Actionarii bancii ( grupul financiar german KfW Bankengruppe, banca de investitii olandeza FMO, International Finance Corporation si un fond de microfinantare elevetian) au participat la majorarea de capital. Doi noi actionari americani au cumparat actiuni in valoare de 40,5 milioane de euro: TIAA-CREF, o organizatie de servicii financiare din Statele Unite ale Americii, si Fondul de Microfinantare Omidyar-Tufts, infiintat in anul 2005 printr-o donatie a lui Pierre si Pam Omidyar catre Universitatea Tufts.

Capitalul suplimentar va fi folosit pentru deschiderea de noi institutii de finantare in Sierra Leone, Honduras si Mexico, ceea ce va permite, conform ProCredit, un mai bun acces la finantare pentru firme mici si gospodarii cu venituri reduse. La sfarsitul lunii iulie 2006, ProCredit avea un portofoliu de credite de 1,8 milioane de euro, iar depozitele constitiuite insumau la nivelul intregului grup 1,5 milioane de euro, din care 80% contineau depuneri sub nivelul de 100 de euro.

ProCredit Bank Romania, sucursala bancii ProCredit Holding, a obtinut, la finalul lui august, un profit dupa impozitare de 550.000 euro, dupa ce anul trecut banca a afisat un profit net de aproape 850.000 euro. Banca a deschis 23 de unitati in tara si vrea sa ajunga la 30 pana la sfarsitul anului, iar urmatoarea sucursala va fi deschisa in Ramnicu Valcea. Cota de piata a bancii dupa marimea activelor era, la sfarsitul lunii iunie, de 0,44%.

Actionarul majoritar al bancii romanesti este ProCredit Holding din Germania, care detine 32,22% din actiunile ProCredit Bank Romania.Commerzbank controleaza 21,03% din capitalul social al bancii romanesti, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are un pachet de 16,53% din actiuni, KFW are 13,21%, International Financial Corporation (IFC)- 12,06%, iar Internationale Projekt Consult are 4,96% din actiunile ProCredit Bank Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri