Tarifele pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) au crescut la finele anului trecut, pentru ca in perioada anterioare erau, asa cum se spune de "dumping" si a trebuit sa facem un salt de la un nivel minim la unul rezonabil, a declarat Marius Vorniceanu, vicepresedinte - sectorul asigurari, in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), la FIAR 2016.

"Sfarsitul anului 2015 si inceputul lui 2016 a dus la cresteri semnificative de tarife pentru anumite categorii de consumatori, iar cei mai vocali au fost transportatorii. Noi stim care sunt cauzele care au condus la cresterea semnificativa a tarifelor. Sunt o serie de factori, precum faptul ca am asistat la un restart al pietei dupa o curatire a acesteia, printr-o serie de actiuni care au vizat societatile care nu si-au indeplinit corespunzator obligatiile", a declarat Marius Vorniceanu (foto).

Vicepresedintele ASF a mai spus ca "odata cu intrarea in vigoare a Solvency II, piata asigurarilor a trecut la o alta etapa de dezvoltare si a fost necesara o reconsiderare a riscurilor in ceea ce priveste necesitatea de capital a societatilor, care inainte a condus la pierderi substantiale pe RCA. Din acest motiv au avut loc cresteri de tarife, mai ales ca in perioada anterioare erau de dumping a trebuit sa facem un salt de la un nivel minim la unul rezonabil".

Sursa foto: MediaXprimm

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati soferi stiu ca pot incasa banii din RCA direct de la asigurator