Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au decis sa nu-l revoce din functia de membru al Consiliului de Administratie al Bursei pe seful casei de brokeraj Broker Cluj, Petru Prunea, care era acuzat ca se afla in conflict de interese, au declarat surse din boardul BVB.
Discutata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor desfasurata sambata, la Predeal, revocarea lui Petru Prunea a fost respinsa la limita, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Manaila, membru in CA al BVB. "In urma dezbaterilor din cadrul Adunarii Generale, actionarii Bursei de Valori Bucuresti au ajuns la concluzia ca Petru Prunea nu se afla in conflict de interese, in dubla sa calitate de actionar la Bursa din Bucuresti si la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu", a spus Manaila, citat de NewsIn.

"AGA a decis ca am fost acuzat pe nedrept", a declarat Petru Prunea, membru in CA al BVB si presedintele SSIF Broker Cluj, refuzind sa faca alte declaratii cu privire la acest subiect. In cadrul AGA, Petru Prunea a cerut tragerea la raspundere a membrilor Consiliului de Administratie al BVB, dar ulterior a renuntat la aceasta idee. In schimb, presedintele SSIF Broker Cluj cere o despagubire de 150.000 lei pentru daune de imagine si a anuntat ca isi mentine aceasta solicitare. De asemenea, presedintele SSIF Broker a declarat ca vrea sa ii dea in judecata pe toti ceti care au votat suspendarea dreptului sau de vot.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a suspendat, pe 26 iulie 2006, partial, dreptul de vot al lui Petre Prunea, deoarece a considerat ca acesta se afla in conflict de interese ca actionar atat la BVB, cat si la Bursa Monetara din Sibiu. Propunerea de suspendare a dreptului de vot al presedintelui SSIF Broker a venit din partea lui Rares Nilas, directorul casei de brokeraj BT Securities din Cluj.

Conflictul dintre cei doi membri in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, a inceput odata cu declaratia lui Nilas cu privire la un conflict de interese in care s-ar afla Petru Prunea, declaratii care au dus la suspendarea partiala a dreptului de vot al lui Prunea in Consiliu. Petru Prunea a anuntat ulterior ca intentioneaza sa il dea in judecata pe presedintele SSIF BT Securities, Rares Nilas pe care l-a acuzat de "uzurpare de calitati nedetinute".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri