HVB Banca pentru Locuinte (HVB BPL) si-a majorat capitalul social pana la 47,5 milioane lei (13,5 milioane euro), in urma hotararii din 28 septembrie a actionarilor bancii, iar structura actionariatului a ramas neschimbata, a informat banca intr-un comunicat.
HVB BPL avea un capital social de 40 milioane lei, dar dupa majorarea acestuia pana la 47,5 milioane lei. "Majorarea capitalului social e legata in primul rand de dezvoltarea bancii, respectiv de largirea retelei de distributie si de obiectivele propuse pentru anul viitor", a declarat pentru NewsIn, presedintele HVB BPL, Petre Tulin.

El a mai explicat ca in 2007 e posibil ca banca sa deschida inca unul sau doua centre regionale, pe langa cele patru deja existente la Iasi, Cluj, Timisoara si Bucuresti. Banca va pune, totuti, accent pe extinderea retelei de distributie formata din agentii mobili proprii si din punctele fixe de vanzare ale partenerilor bancari - HVB tiriac si Creditcoop.

Presedintele HVB BPL Tulin a mai mentionat ca banca are in prezent 10.000 clienti, dar pentru sfarsitul anului se asteapta ca numarul acestora sa creasca la 15.000, in vreme ce la sfarsitul anului viitor, dupa ce se va finaliza si fuziunea cu Unicredit, numarul clientilor HVB BPL sa fie de 30.000, dublu fata de nivelul asteptat pentru acest an. "Cresterea numarului de clienti nu este, totusi, liniara, ci devine exponentiala in momentul in care oamenii incep sa cunoasca produsul", a declarat recent Tulin.

"Vom putea sa crestem numarul de clienti pentru ca si reteua nostra de distributie va creste foarte mult. in prezent avem circa 1.400 agenti mobili, 85 unitati HVB tiriac, dar operam si prin cele 900 de unitati Creditcoop, iar pana la sfarsitul lui 2007 se vor adauga si cele 150 de unitati UniCredit", a explicat presedintele HVB BPL. El a mai mentionat ca valoarea medie a unui contract este in prezent de 20.000 lei, de unde rezulta ca valoarea totala a contractelor este de aproximativ 200 milioane lei (circa 57 milioane euro).

Nivelul depozitelor in primul an de functionare a bancii (pana in septembrie) a ajuns la un milion euro, dar Tulin a explicat ca suma nu este foarte relevanta deoarece clientii au tendinta sa economiseasca mai mult la sfarsitul anului pentru a putea obtine prima de a stat. HVB Banca pentru Locuinte este prezenta pe piata romaneasca din luna septembrie a anului trecut cu un produs de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Produsele HVB Banca pentru Locuinte cuprind doua etape. in prima etapa, cea de economisire, clientul economiseste cel putin 40% din suma contractata si beneficiaza de o prima de la stat care, prin Legea 541/2002, rasplateste efortul de economisire anual cu o prima de 15% la soldul economisit, dar nu mai mult de 150 euro/an. In cea de-a doua etapa, cea de creditare, HVB Banca pentru Locuinte ofera posibilitatea obtinerii unui credit in lei cu dobanda fixa ce difera in functie de produsul ales.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri