Actionarii societatii Midocar Leasing IFN SA au decis majorarea facilitatii de credit pe care societatea a obtinut-o de la Piraeus Bank, de la doua milioane euro la cinci milioane euro, a anuntat Monitorul Oficial.

Creditul va fi utilizat pentru finantarea/refinantarea contractelor de leasing financiar si operational pentru cumpararea de vehicule noi (autoturisme, autoutilitare, camioane), echipamente, precum si vehicule second-hand.

Creditul de la Piraeus Bank va fi garantat printr-un contract de garantie reala imobiliara avand ca obiect fiecare bun oferit in leasing de societate si cesionarea, in favoarea bancii, a drepturilor de creanta rezultate din contractele de leasing ale societatii Midocar Leasing. Creditul va mai fi garantat prin polita de asigurare facultativa generala aferenta fiecarui vehicul/echipament dat in leasing, emisa de o societate de asigurari acceptata de banca si emisa sau cesionata in favoarea bancii.

Pentru garantarea creditului de la Piraeus Bank, Midocar Leasing va emite si trei bilete la ordin in alb, cu mentiunea "fara protest", avalizate de societate. Actionarii Midocar Leasing sunt Midocar SRL (75,84%), Henry Rismont (18,16%), Cristian Puscas, Andrei Mihailescu si stefan Savu (cate 2%). Midocar Leasing IFN SA a inregistrat, in 2005, un profit net de 390.127 lei si o cifra de afaceri de 10,34 milioane lei. Midocar SRL, actionarul principal al Midocat Leasing IFN SA, este unul dintre cei mai importanti dealeri Volkswagen si Audi din Romania.