"Se doreste si la noi introducerea lor (a caselor de marcat electronice -n.r.), pentru ca transmit automat datele catre ANAF. Termenul de implementare, este jumatatea anului 2018, data la care toate casele de marcat trebuie sa fie legate la acest server. (...) Dar momentan exista o problema pe piata pentru ca nu se mai gasesc nici casele de marcat fiscale clasice, sau oferta a scazut semnificativ, si nu au aparut cele elctronice. Avem clienti care au mari dificultati in a deschide noi puncte de vanzare din aceasta cauza. Dar aceasta este mai degraba o problema comerciala decat a ANAF”, a explicat Vlad Boeriu, tax partner Deloitte Romania, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Potrivit acestuia, la nivel european exista astfel de mecanisme, care au ca scop diminuarea evaziunii fiscale, care presupun ocomunicarea electronica intre contribuabili si Fisc, prin care se transmit codificat si criptat tranzactiile catre autoritatea fiscala. De semenea, exista si posibilitatea ca autoritatea sa aiba acces in sistemele fiscale ale contribuabililor de la distanta, astfel incat se pot face inspectii in varianta electronica, mult mai rapid.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Billion Photos/ Shutterstock