Comisia de Admitere la Tranactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a propus, saptamana trecuta, retragarea actiunilor companiei Rulmentul de la categoria a doua a BVB si tranzactionarea lor la categoria necotate.

In sedinta de miercuri, 18 octombrie, Comisia de Admitere la Tranactionare a Bursei de Valori Bucuresti a avizat trasferul actiunilor Rultmentul de la cateforia a doua la categoria necotate, conform NewsIn. BVB a decis retragerea titlurilor pentru ca societatea a inregistrat pierderi in ultimii doi ani, iar capitalurile proprii au inregistrat valori negative.Compania are la dispozitie 14 zile pentru a transmiste Bursei de Valori Bucuresti pozitia fata de aceasta propunere.

Actiunile companiei din Brasov se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti din aprilie 1998. Compania are un capital social de 32,91 milioane lei, principalul actionar fiind statul roman care controleaza 50,9% din actiunile companiei.

In 1959 a fost infiintata Uzina Rulmentul Brasov prin transferul productiei de rulmenti din industria de autocamioane. in anul 1990 a devenit societate pe actiuni. Compania produce si comercializeaza rulmenti si ofera asistenta tehnica si service. Rulmentul SA produce aproximativ 1.000 tipodimensiuni de rulmenti in peste 2.600 variante constructive. Societatea a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 29,42 milioane lei.

In primul semestru al anului 2006, compania a realizat o cifra de afaceri de 61,38 milioane lei, cu 9,4% mai putin decat cifra de afaceri de 67,89 milioane lei realizata in primele sase luni ale anului 2005.