El a explicat ca, in general, crizele financiare cu adevarat dureroase au implicat folosirea efectului de levier sau creditarea excesiva si se intreaba daca "prin rezolvarea crizei precedente nu am sadit semintele pentru urmatoarea criza".

Se pune problema sustenabilitatii pretului activelor. Nu imprumutul per se te distruge intr-o criza, ci colapsul preturilor.

"Intr-un anumit sens, deja am intarziat cu recesiunea daca luam in calcul ciclurile conventionale. Dar pentru ca suntem intr-un "nou anormal" nu stim unde ne aflam si cum arata ciclul economic acum. Suntem intr-un stadiu de incertitudine, dar putem spune ca o alta criza financiara este inevitabila. Intrebarea este ce vom face atunci?"

Economistul ING a precizat ca sunt multe elemente la nivel global care pot genera un lant de evenimente care sa provoace o criza financiara, cum ar fi un potential razboi cu Coreea de Nord, dar este esential sa "ne concetram pe lucrurile care nu sunt sustenabile si sa ne gandim ce sa facem daca lucrurile nu merg bine".