Conducerea Erste Bank a terminat un "turneu de promovare" a rezultatelor financiare pe trimestrul III in Europa si SUA, in care reactiile investitorilor au fost "relativ pozitive", in special pe seama interesului pentru activitatile din Ungaria si Romania, a spus, conform NewsIn, analistul Wood&Co, Jiri Stanik

imprumuturile in moneda straina din Ungaria si tintele ambitioase in privinta operatiunilor din Romania au starnit in mod special interesul investitorilor internationali, a aratat Stanik.

Grupul Erste a afisat un profit net de 649,3 milioane euro dupa primele noua luni ale anului, cu 27,6% mai mare fata de acelasi interval din 2005, arata datele financiare ale bancii.

Citeste si:

insa conducerea noului actionar majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR) mai are un motiv de satisfactie, pentru ca autoritatea de supraveghere a concurentei din Austria si-a dat acceptul pentru continuarea sistemului de garantii incrucisate intre Erste Bank si Casele de Economii austriece, pe care Bank Austria le-a acuzat ca lezeaza competitia, a mentionat Stanik.

Motivul nemultumirii in privinta acestei forme de cooperare in afaceri era acela ca "Erste Bank coopera si influenta deciziile Caselor de Economii fara a avea vreun control asupra managementului acestor institutii", se arata in raportul de joi al Wood&Co. insa decizia autoritatilor de supraveghere era asteptata in piata si nu va influenta valoarea la bursa titlurilor Erste pe termen scurt, a apreciat Stanik.

Miercuri, valoarea actiunilor Erste au atins, pe Bursa de Valori din Viena, un maxim istoric de 55,75 euro/actiune, potrivit datelor bursei vieneze. in jurul orei 17, ora Romaniei, un titlu Erste se tranzactiona cu 55,23 euro.