Investitorii sunt interesati de Erste mai ales pentru afacerile din Ungaria si Romania

Conducerea Erste Bank a terminat un "turneu de promovare" a rezultatelor financiare pe trimestrul III in Europa si SUA, in care reactiile investitorilor au fost "relativ pozitive", in special pe seama interesului pentru activitatile din Ungaria si Romania, a spus, conform NewsIn, analistul Wood&Co, Jiri Stanik

imprumuturile in moneda straina din Ungaria si tintele ambitioase in privinta operatiunilor din Romania au starnit in mod special interesul investitorilor internationali, a aratat Stanik.

Grupul Erste a afisat un profit net de 649,3 milioane euro dupa primele noua luni ale anului, cu 27,6% mai mare fata de acelasi interval din 2005, arata datele financiare ale bancii.

insa conducerea noului actionar majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR) mai are un motiv de satisfactie, pentru ca autoritatea de supraveghere a concurentei din Austria si-a dat acceptul pentru continuarea sistemului de garantii incrucisate intre Erste Bank si Casele de Economii austriece, pe care Bank Austria le-a acuzat ca lezeaza competitia, a mentionat Stanik.

Motivul nemultumirii in privinta acestei forme de cooperare in afaceri era acela ca "Erste Bank coopera si influenta deciziile Caselor de Economii fara a avea vreun control asupra managementului acestor institutii", se arata in raportul de joi al Wood&Co. insa decizia autoritatilor de supraveghere era asteptata in piata si nu va influenta valoarea la bursa titlurilor Erste pe termen scurt, a apreciat Stanik.

Miercuri, valoarea actiunilor Erste au atins, pe Bursa de Valori din Viena, un maxim istoric de 55,75 euro/actiune, potrivit datelor bursei vieneze. in jurul orei 17, ora Romaniei, un titlu Erste se tranzactiona cu 55,23 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri