Unicredit Italia si Bank Austria Creditanstalt urmaresc noi investitii in Romania

Presedintele Unicredit Italia, Alessandro Profumo si cel al Bank Austria Creditanstalt, Erich Hampel, si-au manifestat interesul pentru noi investitii in Romania, in cadrul unei intrevederi cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, anunta un comunicat al Executivului remis NewsIn.

in cadrul intalnirii, primul-ministru Tariceanu a subliniat ca economia romaneasca aflata intr-o crestere spectaculoasa ofera oportunitati excelente de investitii pentru companii ca Unicredit Italia sau Bank Austria.

"Cei doi bancheri au precizat ca institutiile pe care le conduc au investit deja pe piata din Romania si au o importanta cota pe piata sud-est europeana. Atat presedintele Unicredit cat si presedintele Bank Austria au precizat ca sunt interesati sa investeasca mai mult in Romania", se arata in comunicat.

Potrivit documentului, seful Executivului a precizat ca Guvernul pe care il conduce isi concentreaza toate eforturile in directia sustinerii cresterii economice a Romaniei si a recuperarii decalajelor fata de alte state membre ale Uniunii Europene. Premierul Tariceanu a atras atentia presedintilor celor doua institutii bancare ca in Romania vor exista din ce in ce mai multe oportunitati de investitii in domenii ca educatia, agricultura, sanatatea sau infrastructura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri