Startup-ul FinTech Raisin, fondat in 2013, isi propune sa aduca o schimbare de trend in sistemul financiar, prin lansarea recenta a unei oferte de cumparare pentru una dintre bancile cu care colaboreaza.

FinTech-ul Raisin detine un marketplace cu produse de economisire care conecteaza peste 60 de banci, nume precum KBC din Belgia sau ICICI Bank UK, cu peste 160.000 de utilizatori din 31 de tari europene. Pana in prezent, prin intermediul platformei au fost realizate depozite de peste 11 miliarde de dolari, conform Finextra.com.

In luna februarie, Raisin a inchis o runda de finantare serie D in valoare de 114 milioane de dolari, bani cu care isi propune sa faca achizitii strategice si sa isi alimenteze planurile de expansiune la nivel international.

Legat de achizitionarea MHB Bank, Tamaz Georgadze, cofondator si CEO al FinTech-ului Raisin, a precizat ca impreuna cu banca din Frankfurt vor putea sa continue dezvoltarea si integrarea mai usoara a serviciilor pe care le ofera clientilor si bancilor partenere.

MHB Bank, cu sediul in Frankfurt, a fost infiintata in 1973 si din 2005 este detinuta de catre Lone Star, un fond de private equity din Statele Unite ale Americii. Institutia financiara sprijina FinTech-uri precum Raisin, CreditShelf si Exporo in chestiuni ce tin de administrarea conturilor, identificarea clientilor si realizarea tranzactiilor financiare, actiuni pe care acestea nu le pot realizat in lipsa unei licente bancare.

CEO-ul Raisin precizeaza ca achizitia MHB Bank ii va ajuta, de asemenea, in extinderea serviciilor la nivelul intregului Spatiu Economic European si simplificarea procesului de incarcare pe platforma a depozitelor bancare.

Citeste si:
TBI Bank, extindere in Germania: ce dobanzi ofera la depozite
TBI Bank se extinde pe piata...

“Realizarea acestei achizitii ne va permite sa oferim servicii mai bune si mai sustenabile clientilor si partenerilor nostrii”, adauga CEO-ul Raisin.

Tranzactia asteapta aprobarea din partea organelor de reglementare din Germania si de la Banca Europeana Centrala.

Sursa foto: By Who is Danny / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
În sfârșit! Poți plăti cu cardul contactless direct în autobuzele STB
Setari Cookie-uri