Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de Viata, cele doua companii ale grupului austriac Uniqa pe piata locala, au incheiat primul trimestru al anului 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 25,4 milioane de euro, generate de cresterea portofoliului pe segmentele de asigurari de viata si non-auto, in crestere cu 10% fata de rezultatele inregistrate anul trecut, pentru acelasi interval.

Asigurarile obligatorii de raspundere civila auto au continuat sa isi restranga impactul asupra portofoliului Uniqa Asigurari, inregistrand o scadere de 17% a volumului de vanzari, in timp ce asigurarile facultative de tip CASCO au luat un avans de 4%, comparativ cu primele trei luni din 2018. Cele doua companii au raportat un profit 750.000 de euro, in perioada analizata.

Uniqa Asigurari a raportat o crestere de 21% pe asigurari non-auto, inregistrand prime brute subscrise pe acest segment in valoare de 8,9 milioane de euro. In acelasi timp, Uniqa Asigurari de viata a raportat un avans de 24% a vanzarilor de asigurari de viata, pana la prime brute subscrise de 4,8 milioane de euro.

De asemenea, in perioada mentionata, Uniqa Asigurari si Uniqa Asigurari de viata au continuat procesul de optimizare a costurilor administrative, nivelul acestora inregistrand o scadere de 9,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Grupul Uniqa isi desfasoara activitatea pe piata de asigurari generale din Romania din 2008, prin Uniqa Asigurari, iar doi ani mai tarziu a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania Uniqa Asigurari de Viata.

Sursa foto: BalkansCat / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri