Societatea de servicii si investitii financiare Broker Cluj va investi banii obtinuti din emisiunea de obligatiuni lansata la inceputul acestui an pentru aducerea la Bursa a patru noi emitenti, doi pe piata primara si doi pe cea secundara, a declarat directorul Broker Cluj, Petru Prunea.

Subscrierile in cadrul emisiunii de obligatiuni lansata de Broker Cluj se deruleaza in perioada 3 ianuarie - 1 februarie 2007, informeaza NewsIn. Valoarea totala a emisiunii este de 25 milioane lei. Casa de brokeraj emite zece milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 2,5 lei. Pretul de vanzare este de 2,5 lei pe obond, iar rata dobanzii a fost stabilita la 6% pe an si va fi platita semestrial. Investitorii vor plati un comision de subscriere de 0,2%. Obligatiunile vor fi alocate dupa metoda pro rata, metoda la care se va recurge in cazul unei suprasubscrierii, se mentioneaza in comunicatul transmis joi de casa de brokeraj. Obligatiunile au o maturitate de 30 de luni (doi ani si jumatate).

Emisiunea se deruleaza in doua etape. in intervalul 3-17 ianuarie isi pot exercita dreptul de preferinta cei care detin titluri Broker Cluj la data de de 15 noiembrie. Acesita pot subscrie cel putin o obligatiune. Etapa a doua se desfatoara in intervalul 18 ianuarie - 1 februarie, volumul minim fiind de 1.000 de obligatiuni.

Pretul de subscriere al actiunilor a fost stabilit ca fiind pretul mediu de la bursa al actiunilor BRK in ultimele trei luni anterioare lunii de subscriere minus 12,5% (5% castig pe an de detinere a obligatiunilor), iar perioada de subscriere este luna a 29-a de viata a obligatiunilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri