EFG Eurobank Ergasias, actionarul majoritar al Bancpost a anuntat ca divizia sa din Romania a afisat, in 2006, un profit net de 4,3 milioane euro in 2006 si un venit din activitatea de baza de 142,2 milioane euro, cu 23,5% mai mare fata de cel din 2005, arata raportul financiar al EFG.
Grupul financiar elen, listat la Bursa din Atena, a spus ca a continuat restructurarea operatiunilor sale din Romania. "Reteaua bancara din Romania s-a extins la 189 de agentii si zece centre de afaceri pana la finalul anului 2006", se mentioneaza in raportul financiar consultat de NewsIn. EFG mentioneaza ca a investit 170 milioane de euro in cele 38 de agentii nou create in Romania in 2006.

Eurobank EFG a acordat in Romania credite de 279 milioane euro in ultimul trimestru din 2006, totalizand un volum de 852 milioane euro pe intreg anul trecut. Creditele acordate in tara noastra au reprezentat 38% din imprumuturile acordate de EFG pe plan international (in Romania, Bulgaria, Serbia si Polonia) in trimestrul a patrulea, respectiv 44% din totalul acestor credite acordate pe tot anul 2006.

Imprumuturile acordate populatiei din Romania de Eurobank EFG au reprezentat 6,4% din totalul creditelor de profil din tara noastra.

Cheltuielile efectuate de Eurobank EFG in 2006 cu operatiunile din Romania, Bulgaria, Serbia, Polonia, Turcia si Cipru au reprezentat 97,7% din veniturile aferente, fata de 87,8% cat erau in 2005.

Bancpost era a sasea banca din sistemul bancar romanesc, cu active de peste 7,7 miliarde lei (2,28 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, conform datelor bancii centrale.

Bancpost este controlata de EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank EFG), a doua banca din Grecia, cu active de circa 50,4 miliarde euro.

La sfarsitul anului trecut, grupul Eurobank EFG avea peste 19.000 de angajati in Grecia si in strainatate si opera o retea de distributie de peste 1.200 de unitati si canale alternative. In ultimii ani, Eurobank EFG a lansat operatiuni in Bulgaria, Romania, Serbia, Turcia si, la inceputul anului trecut, a intrat pe pietele din Polonia si Ucraina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri