Citeste si

Aceste investitii bugetate fac parte din programul de integrare dezvoltare care are ca obiective cheie consolidarea pozitiei BCR de lider pe piata bancara romaneasca, cresterea eficientei si profitabilitatii, implementarea celor mai bune practici ale grupului Erste Bank in beneficiul actionarilor si salariatilor BCR, potrivit presedintelui executiv al bancii, Nicolae Danila.

Programul vizeaza toate segmentele activitatii BCR, de la corporate, retail, managementul riscului, pana la raportari, control, Basel II, ATM, self-banking si IT. "Proiectele se vor finaliza esalonat, in etape, pana la mijlocul anului viitor" a mai anuntat oficialul BCR.

La fiecare dintre cele 40 de proiecte ale programului de integrare-dezvoltare vor lucra echipe mixte de specialisti de la BCR si Erste. In total vor fi 550 de membri ai acestor echipe mixte. In program vor fi implicati si consultanti de la firme internationale de consultanta, care au participat la toate proiectele de integrare/transformare la nivelul Grupului Erste Bank. Evolutia programului va fi gestionata de presedintii executivi ai BCR si Erste Bank, Nicolae Danila si Andreas Treichl.

BCR se asteapta pentru 2007 la crestere a profitului cu 62% si a activelor cu 31% fata de nivelurile inregistrate in 2006,ca urmare a urcarii eficientei activatii prin aplicarea standardelor grupului Erste Bank AG a mai declarat Danila in conferinta de presa organizata ieri.

Presedintele executiv al BCR nu a negat posibilitatea unui posibil rebranding al BCR. In perioada urmatoare, BCR va finaliza structura de call-center si Internet banking, a explicat Nicolae Danila.

Numarul unu din banking anunta schimbari majore de tip austriac