Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a publicat, miercuri un proiect de instructiune prin care reglementeaza modalitatea de derulare a ofertelor publice prin intermediul sistemului de tranzactionare al unui operator de piata si stabileste responsabilitatile participantilor la oferta.

Obligativitatea de informare a clientilor cu privire la conditiile de derulare a ofertei revine intermediarilor, care vor trebui sa verifice respectarea acestor conditii in momentul completarii formularelor de subscriere.

Comisia a stabilit ca responsabilitatea privind operatiunile desfasurate in cadrul ofertei revine operatorului de piata sau de sistem, in speta Bursei de Valori Bucuresti. Operatorul de piata are obligativitatea de a oferi Comisiei informatii despre numele intermediarilor si agentilor care au introdus in sistemul de tranzactionare ordine care nu respecta prevederile prospectului.

Intermediarii, ofertantul si operatorul de piata sunt raspunzatori pentru derularea ofertei publice potrivit prospectului si legislatiei in vigoare.

In cazul in care proiectul va fi aprobat, Bursa de Valori Bucuresti are obligativitatea de a modifica Codul Bursier in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a actului.

Propunerile si observatiile pot fi transmise pana la data de 14 martie 2007, inclusiv.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Măsuri financiare pentru companii pentru diminuarea efectelor coronavirus
Setari Cookie-uri