Compania de schimburi de tip cripto Coinbase va permite clienților săi să își transforme banii din salariu direct în criptomonede, a scris CNBC.

Compania americană a anunțat că utilizatorii săi să folosească serviciul de depozit direct pentru orice procentaj din salariile primite. Aceștia pot, mai nou, să își țină banii în dolari sau să și-i transfere direct, după virarea lor de către angajatori, în criptomonede precum bitcoin, fără niciun fel de taxe.

„Prin depozitul direct, clienții pot să acceseze serviciile noastre financiare crypto-first (mai înâi cripto n.r.) mult mai ușor. De asemenea, în felul acesta pot să fie pregătiți pentru orice tranzacție sau achiziție”, a scris Max Branzburg, vicepreședinte de producție al Coinbas pe blogul său. „Suntem hotărâți să livrăm întregul set de servicii financiare crypto-first celor 68 de milioane de clienți ai noștri”, a adăugat acesta.

Lansarea acestui nou serviciu, care va fi făcută live în următoarele săptămâni, a fost hotărâtă după ce utilizatorii Coinbase s-au plâns că deseori transferurile din conturile lor bancare către platformă „consumă timp și sunt greoaie”, potrivit companiei, care a mai transmis că urmărește să ofere „acces instant către economia cripto”.

Coinbase se va folosi de un parteneriat cu o bancă asigurată prin Federal Deposit Insurance Corporation (instituția americană corespondentă FGDB din România) pentru a opera deozitele directe, a transmis compania, însă fără să menționeze la ce bancă va apela. În prezent, Coinbase lucrează cu MetaBank pentru cardul de premii Coinbase.

Alte aplicații financiare online permit deja depozitele directe. Companii de banking online precum Chime sau SoFi asigură acest serviciu într-un portofoliu mai larg de produse, în timp ce PayPal și aplicația de tranzacționare pe bursă Robinhood le permite și ea clienților să își depoziteze salariile în criptomonedă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri