BRD - Groupe Societe Generale distribuie unitati ale fondurilor mutuale administrate de divizia specializata a bancii mama, Societe Generale Asset Management (SGAM), cu plasamente pe piata internationala, a anutat institutia financiara.

BRD distribuie unitatile fondurilor mutuale administrate de Societe Generale Asset Management prin sase unitati din reteaua sa (grupul Dorobanti din Bucuresti si grupurile Iasi, Timisoara, Cluj, Sibiu si Brasov), urmand ca pana la sfarsitul anului distribuirea unitatilor de fond sa se extinda si in restul retelei grupului bancar.

SGAM Fund este o societate de investitii cu capital variabil (SICAV), constituita in Luxemburg si administrata de Societe Generale Asset Management Paris. BRD - Groupe Societe Generale comercializeaza 11 sub-fonduri din totalul de 61ale SGAM Fund, oferind investitorilor din Romania acces la pietele internationale. Sub-fondurile propun portofolii variate de active si abordeaza strategii adaptate diverselor zone geografice, sectoare economice si niveluri de capitalizare, se precizeaza in comunicat.

Sub-fondurile se adreseaza tuturor profilurilor de risc, fiind accesibile atat populatiei, cat si clientilor persoane juridice. Investitorii care fac plasamente in SGAM Fund ar putea beneficia de potentialul de crestere al companiilor cotate din Statele Unite, zona euro si Japonia, de avansul economic rapid din China sau Europa Centrala si de Est, precum si de evolutia companiilor cu expunere pe diverse sectoare economice, cum sunt metalele pretioase si energia. Valoarea minima a investitiei este de 5.000 euro sau echivalentul in lei, pentru fiecare noua investitie si pentru fiecare categorie de active.

Capitalul investit este gestionat de Societe Generale Asset Management, una dintre primele 20 de societati de gestiune de active pe plan mondial, cu peste 350 de miliarde de euro sub administrare. Incepand din anul 2000, SGAM este notata cu calificativul AM2+ de catre Fitch Ratings, cel mai mare rating acordat acordat unei companii de administrare de active pentru ansamblul activitatilor sale.

BRD - Groupe Societe Generale dispune in Romania de o companie de gestionare de fonduri de investitii, SG Asset Management - BRD SAI, care administreaza fondurile Simfonia 1 (monetar) si Concerto (diversificat).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Provizioanele au “mușcat” serios din profitul ING România în primul trimestru
Setari Cookie-uri