ING Bank România a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut și ca Tuborg România, pentru refinanțarea creditelor existente și finanțarea unor noi proiecte de investiții sustenabile.

Investițiile sunt direcționate către fabrica Tuborg din Pantelimon, pentru extinderea capacității stației de tratare a apei uzate, precum și către noi tehnologii pentru eficientizarea procesului de producție. Împrumutul acordat pe termen lung este bilateral, ING fiind singura bancă creditoare.

Citește și: Vrei să te împrumuți? Topul băncilor care oferă cele mai mici dobânzi fixe la un credit de nevoi personale

„Parteneriatul dintre ING și URBB datează încă din anul 1997, așadar anul acesta sărbătorim 25 de ani de relație. Primul credit pentru URBB l-am acordat în 2009 pentru finanțarea capitalului de lucru, iar relația de creditare s-a dezvoltat continuu în această perioadă”, a spus Alina Voicu, Sector Head Commodity Food & Agri, în cadrul diviziei Wholesale Banking, ING Bank România.

Citește și: Cât de scump este să îți cumperi o casă prin credit ipotecar în România: Topul celor mai bune oferte din piață

„Creditul recent încheiat se înscrie în linia priorităților noastre strategice, de a investi în parteneriate pe termen lung”, a completat Ioana Marcu, Sustainability Champion în divizia Wholesale Banking, ING Bank România.

Fabrica Tuborg reprezintă primul proiect greenfield al unei companii din Europa de Est, în care s-au implicat exclusiv resurse umane și materiale locale, contribuind astfel la susținerea economiei românești. În întreaga sa perioadă de activitate, compania a făcut investiții totale de peste 220 de milioane de euro în România.

Tuborg România este unul dintre producătorii de bere de pe piața locală, cu o echipă formată din 750 de persoane, în al cărui portofoliu sunt incluse mărci internaționale și românești.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri