Omniasig Pensii Private tinteste10% din piata pensiilor obligatorii si doreste sa atraga 350.000 de clienti pentru pilon II, respectiv 20.000 - 30.000 pentru fondul de pensii facultiv (pilon III), in primul an de activitate, a declarat viitorul director general al companiei, Cristina Nitescu, citat de NewsIn.

Omniasig a depus actele pentru infiintarea noii firme Omniasig Pensii Private pe data de 10 mai, care va administra fonduri de pensii pe pilonii II si III si tinteste locul trei intr-un clasament al administratorilor de fonduri. "Vom vinde clientilor Omniasig si pensii facultative, dar nu ne vom concentra pe acest pilon. 2008 va fi anul pensiilor facultative pentru noi", a precizat Nitescu.

Ea a adaugat ca Omniasig Pensii Private va urmari un grad de risc mediu, cu un randament ce s-ar putea situa intre 8% si 15%, in functie de gradul de risc al activelor. Reprezentantii companiei au spus ca in primii doi ani de activitate, compania va investi pe Bursa de Valori Bucuresti, urmand ca dupa aceasta perioada sa se extinda si pe pietele externe. Viitorul director general al Omniasig Pensii Private a amintit ca dupa 24 de luni se va face o eveluare a tuturor fondurilor de pe piata, iar fondurile cu rentabilitatea mai mica decat media stabilita pe piata va fi oprit, iar activele sale vor fi mutate la un alt fond.

Viitoarea companie va avea un capital social de 5,5 milioane euro, atat cat prevede legea, respectiv patru milioane euro pentru pilonul II si 1,5 milioane euro pentru pilonul III. Omniasig Pensii si-a propus sa atraga 350.000 de clienti pentru fondul de pensii obligatoriu (pilon II), din cei 2,5-3,5 milioane de potentiali clienti.

Cristina Nitescu a mai spus ca in cazul pensiilor facultative este vorba de o contributie de maximum 15% din venitul brut si o deductibilitate fiscala de 200 de euro pe an atat la angajat, cat si la angajator.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si