Banca Comerciala Carpatica (BCC) a lansat cardul de credit BCC Visa Classic, instrument financiar este emis in lei, convertibil in valuta, care permite o limita de credit de pana la 5.000 euro (echivalentul in lei).
Posesorii cardului trebuie sa fie persoane fizice cu varste cuprinse intre 18 si 60 ani, care au cetatenie romana si domiciliul stabil in Romania. Produsul ofera detinatorului posibilitatea de a efectua plati la comercianti sau pe internet, retrageri numerar la ATM-uri sau POS-uri. Cardul poate fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, potrivit datelor publicate de companie.

Pentru tranzactiile efectuate la comercianti se acorda o perioada de gratie la plata dobanzilor de maximum 55 de zile de la data operarii in cont a tranzactiei pana in ziua de 25 a lunii urmatoare. in acest timp nu se percepe dobanda daca, pana la data scadenta, contravaloarea tranzactiilor respective este achitata integral.

Suma minima de plata la data scadentei este de 5% din suma totala utilizata din linia de credit, care se acorda pe o perioada de un an. Pentru operatiunile efectuate in valuta, rata de schimb este stabilita de catre BCC si este valabila 24 de ore.

Posesorii acestui card au acces permanent la contul de card, putand apela la oricare dintre cele 176 de bancomate din tara sau la orice bancomat din strainatate pentru obtinerea de numerar. De asemenea, mai pot apela la cele 222 de unitati teritoriale ale Bancii Comerciale Carpatica, se mai arata in comunicatul de presa.

Banca Comerciala Carpatica a afisat un profit net pentru 2006 de 19,08 milioane lei (5,64 milioane euro), in crestere cu 7,65% fata de 2005.

BCC are o retea de peste 200 de unitati, aproape 200 de bancomate si 18 automate de schimb valutar. Banca Comerciala Carpatica detinea active de 1,64 miliarde lei (483,7 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,95% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Banca se situa pe pozitia a 19-a in clasamentul dupa active al bancilor.

Principalii actionari ai bancii cu sediul in Sibiu sunt Ilie Carabulea, care detine 35,79% din actiunile bancii, Aurel Albu (9,98%), Corneliu Tanase (9,83%), Lucio Olivo (7,87%), Gian Antonio Olivo (6,53%) si companiile Atlassib (2,26%), Atlantic Travels (2,10%) si Safa (0,28%), potrivit datelor publicate de banca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri