QVT se opune majorarii de capital si delistarii Asirom

Fondul de investitii QVT a transmis o scrisoare CNVM in care solicita "oprirea unui nou abuz al managemetului Asirom", acuzand conducerea companiei ca se adreseaza pietei cu o cerere de majorare de capital si in acelasi timp face toate eforturile pentru delistarea actiunilor asiguratorului.

"Nu este acceptabil ca managementul Asirom sa initieze majorarea capitalului social in acelasi timp in care incearca sa mentina delistarea companiei cu orice pret si fara a respecta reglementarile in vigoare pe piata de capital, precum si drepturile actionarilor minoritari. Acesta e un abuz care nu poate fi tolerat", a declarat Angelo Moskov, CEO si partner al QVT Financial LLP.

Tribunalul Bucuresti a suspendat prin ordonanta presidentiala executarea deciziei de delistare pana la solutionarea defintiva a cazului. Totusi, conducerea Asirom continua sa ignore ordonanta presidentiala de suspendare a deciziei de delistare, precum si dispunerile directe ale CNVM.

Copii ale scrisorii QVT au fost trimise catre Presidentie, Senat, Camera Deputatilor, Ministerul Economiei si Finantelor, Bursa de Valori Bucuresti, ANSVM, AVAS, Ambasada SUA, Camera de Comert Romano-Americana si Delegatia Comisiei Europene in Romania.

Asirom detine 16% din piata asigurarilor din Romania (locul 2, dupa Allianz-Tiriac cu 22% din piata). Cel mai mare actionar in Asirom este Interagro cu 49.99% din capital, si Rafinariile Astra cu 8.34% din capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri