Majorarea capitalului social s-a realizat prin aportul in numerar al actionarului majoritar, Piraeus Bank SA Grecia. Au fost emise 33,328 milioane noi actiuni cu valoarea nominala de 5 lei.

Ca urmare a majorarii capitalului social, Piraeus Bank SA Grecia detine 99,99913% din capitalul social al Piraeus Bank Romania, restul actiunilor fiind detinute de sapte persoane fizice.

Piraeus Bank Romania, subsidiara romaneasca a grupului financiar elen Piraeus, a fost infiintata in anul 1995 (sub numele de Pater Credit Bank). Banca a fost asimilata de Piraeus Bank Group la mijlocul anului 2000.

Citeste si:

Piraeus Bank Romania a obtinut, in 2006, un profit inainte de impozitare de 4,5 milioane euro, de aproape trei ori mai mare decat cel din anul precedent, pe fondul dublarii portofoliului de credite si al depozitelor atrase, potrivit raportului financiar al bancii-mama. Piraeus Bank Romania detinea, la sfarsitul anului trecut ative in valoare de 1,93 miliarde lei (569,8 milioane euro) si controla 1,12% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.