Compania Oil Terminal Constanta (OIL) a depus la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) documentatia pentru promovarea la prima categorie a Bursei.

"La inceputul anului ne-am propus promovarea la prima categorie si consideram ca acum este un moment prielnic. Speram ca si piata sa considere la fel", a declarat pentru NewsIn, Sorin Muflic, reprezentantul companiei constantene.

"Daca lucrurile merg bine si dosarul este complet, acest proces ar trebui sa dureze trei-patru saptamani", a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB.

Compania Oil Terminal Constanta, listata la Bursa de Valori Bucuresti, a afisat pe primul trimestru din 2007 un profit net de 546.700 lei, de circa zece ori mai mic fata de intervalul similar din 2006, pe fondul scaderii veniturilor din exploatare. In primul trimestru din acest an, cifra de afaceri a companiei a fost de 29,24 milioane lei, cu 17,3% mai mica decat in intervalul similar din 2006, cand afacerile companiei au fost de 35,38 milioane lei.

Oil Terminal Constanta estimeaza o crestere a profitului net cu 48% in acest an, pana la 2,31 milioane lei, comparativ cu anul trecut, cand profitul net a fost de 1,56 milioane lei. Compania mizeaza si pe o crestere a veniturilor totale pana la 132,8 milioane lei, cu 8,4% mai mari decat in anul anterior.

Oil Terminal a incheiat anul 2006 cu un profit net de 1,56 milioane lei, de aproape patru ori mai mic decat in anul precedent, cand rezultatul net a fost de 6,06 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 121,5 milioane lei, cu 5% mai mica decat in anul anterior, cand operatorul a obtinut o cifra de afaceri de 128 milioane lei.

Actiunile Oil Terminal se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OIL. Capitalizarea companiei este de 271,99 milioane lei (87,45 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,467 lei, stabilita in sedinta de luni.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Actionarul de 94 de ani al Oil Terminal cere noi membrii in CA