"Dorim sa introducem unele elemente de practica internationala a creditarii si in Romania, iar in prezent ne aflam in dialog cu BNR si speram ca vom ajunge la un consens. Validarea normelor va fi facuta, probabil, incepand de la sfarsitul verii", a mentionat Groningen.

In opinia lui, posibilitatea de a acorda credite cu avans zero trebuie sa fie o exceptie si nu un produs standard. "Persoanele care nu au bani pentru avans pot participa intr-un alt mod, cu o garantie pe un teren sau pe o constructie, spre exemplu", considera Steven van Groningen.

Competitia intre bancile comerciale nu va depinde numai de costul produselor, ci si de o buna administrare a riscurilor. intr-un top al celor mai competitive banci, primele locuri vor fi ocupate de institutiile bancare care isi administreaza cel mai bine riscul, a mai spus presedintele Raiffeisen Bank.

Citeste si:

Raiffeisen Bank Romania va elimina obligativitatea avansului pentru credite doar in cazul tranzactiilor imobiliare foarte mari si pentru clientii cu un scoring foarte bun si cu care banca are o relatie de colaborare, a declarat, in urma cu doua luni, Steven van Groningen.

Banca are peste 2,2 milioane de clienti de retail (dintre care peste 130.000 firme mici si mijlocii) si peste 5.000 clienti corporatii mari si medii. Raiffeisen Bank are in Romania o retea de peste 330 de unitati si aproximativ 5.200 de angajati. Banca detinea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.