"Ne aflam deja intr-o etapa a procesului de rebranding, dar campania publicitara privind schimbarea denumirii, care se va desfasura probabil la televiziuni si la alte canale mass-media va incepe in luna septembrie, urmand ca la 1 ianuarie 2008 procesul de rebranding sa fie incheiat. Trebuie sa mai schimbam politele si alte documente interne", a mentionat Stan.

Asitrans Asigurari are ca obiectiv atingerea unui volum al primelor brute subscrise de 30 milioane euro in 2007 si peste 50 milioane de euro in anul 2008, a mai mentionat Stan.

Eurohold a anuntat in aceasta saptamana ca a cumparat peste 75 % din actiunile Asitrans Asigurari, pentru care a platit 12,5 milioane euro, incluzand achizitia de actiuni, cresterea de capital, investitii in segmentul IT, precum si achizitionarea pachetului majoritar al Asitrans Leasing.

Capitalul social al Asitrans va fi majorat in august, de la 12,1 milioane de lei, la 24,2 milioane de lei, si se va alege un nou Consiliu de Administratie, care sa includa si reprezentanti ai EuroholdBulgaria. Investitiile majore se vor concretiza in infrastructura IT si software a companiei. Alte noi unitati teritoriale in Bucuresti si in tara urmeaza sa fie deschise.

Pentru primele 6 luni ale anului 2007 Asitrans Asigurari a subscris prime brute in valoare de 14,5 milioane euro, care reprezinta o crestere de 45 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Programul de investitie al Eurohold pentru Romania va include, de asemenea, achizitionarea in Bucuresti a unui Offices Building reprezentativ, care va gazdui sediul principal al companiilor de asigurari si de leasing, alaturi de sucursala Euro Finance, broker-ul, respectiv dealer-ul si consultantul financiar al holdingului. intre 2007 si 2010, holdingul planuieste sa investeasca aproximativ 30 milioane euro in asigurari, leasing si servicii financiare in franciza in Romania.

Citeste si:

Principale obiective pentru aceasta perioada sunt atingerea unei cote de piata de 3% pentru asigurari generale, 4 % pentru leasing autovehicule noi, iar Euro Finance va deveni un important intermediar financiar pe piata romaneasca de capital.

Asitrans a incheiat anul 2006 cu pierderi de 450.000 euro din cauza ritmului de crestere superior celui estimat. Cifra de afaceri a societatii Asitrans Asigurari a crescut de peste doua ori anul trecut fata de 2005 pana la 53,5 milioane lei, pe seama avansului cu 140% a primelor brute subscrise. in 2006 activele companiei au atins 51,6 milioane lei.

Asitrans detine si o companie de leasing, dupa ce a achizitionat, in august 2006, pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care a devenit, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing.

Actionariatul Asitrans era compus din Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), cu 37,04% din capitalul social, Basgan Cristiana (14,58%), Banca Romaneasca (10,34%) si alti actionari (38,04%).