Compania de asigurari Grawe a depus luni dosarul pentru a fi autorizata ca broker de pensii private obligatorii (pilonul II) de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a declarat, citat de NewsIn, presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

Dosarul Grawe Pension Service Broker de Pensii Private SRL nu a trecut inca de registratura, a mentionat Oancea.

"Pentru inceput, Grawe intentioneaza sa atraga aproximativ 5.000 de agenti de marketing care sa incheie contracte pe pilonul II de pensii", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al companiei, Peter Kasyk. El a adaugat ca societatea de asigurari Grawe urmeaza sa intre atat pe segmentul pensiilor private obligatorii, cat si pe cel al pensiilor facultative (pilon III), fara sa ofere mai multe detalii.

Populatia isi poate alege un fond de pensii din 17 septembrie 2007 din propria initiativa, iar in caz contrar va fi repartizata aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS). Dupa incheierea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideaza persoanele pentru fiecare fond de pensii private de pe pilonul II in parte si le inregistreaza in Registrul Participantilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Teodorovici, despre Pilonul II: Nu pleaca nimeni din tara