BERD: Nu vindem participatia la Banca Transilvania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a infirmat, intr-un comunicat publicat luni, relatarile aparute in presa, potrivit carora institutia urmareste sa vanda detinerea de 14,98% din capitalul Bancii Transilvania.

"Contrar unor articole aparute recent in presa, BERD nu a luat nici o decizie in ceea ce priveste vanzarea cotei de 14,98%, detinuta la Banca Transilvania", se precizeaza in comunicat.

Astfel, BERD, cel mai mare actionar al Bancii Transilvania (BT), cu o cota de 14,98%, sustine "cresterea BT prin diferite programe de finantare in domenii care includ companiile micro si mici, creditele ipotecare si garantiile comerciale".

"BERD este foarte multumita de colaborarea cu Banca Transilvania si va continua sa sustina cresterea si dezvoltarea acesteia, in calitate de jucator important in sectorul bancar romanesc, precum si extinderea acesteia pe piata bancara internationala", se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii Bancii Transilvania spun, la randul lor, ca banca se concentreaza pe prioritatile strategice de dezvoltare, care sunt legate de consolidarea cotei de piata, cresterea retelei de unitati si dezvoltarii accelerata a activitatilor pe cele trei linii principale de afaceri ale bancii: retail, firme mici si mijlocii (IMM) si companii mari.

"Acestea fiind preocuparile noastre, nu avem negocieri cu nicio institutie financiara, in vederea vanzarii bancii, intentiile noastre fiind de continuare a dezvoltarii grupului financiar Banca Transilvania", a declarat presedintele consiliului de administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila.

Banca Transilvania are, in prezent, aproape 400 de unitati si peste 5.200 de angajati. In afara de BERD, care detine aproape 15% din capitalul bancii, niciun alt actionar nu detine mai mult de 5% din actiuni. Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din anul 1997 si a incheiat anul trecut cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care si-a extins reteaua cu 126 de unitati si a investit 93 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri