"Rezultatele companiei dupa prima jumatate a anului, care nu pot fi date inca publicitatii, confirma faptul ca estimarile financiare pentru sfarsitul anului sunt ca si realizate”, a precizat Ceraceanu. El a adaugat ca in acest an compania a inaugurat mai mult de cinci agentii in tara, urmand sa ajunga la zece unitati deschise in 2007.

Compania Asiban a obtinut un profit brut de 2,56 milioane lei in primul trimestru din 2007, cu 33,3% mai mult fata de acelasi interval al anului trecut. Valoarea primelor brute subscrise in primele trei luni din 2007 a fost de 138,8 milioane lei (41,4 milioane euro), cu aproape 30% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006.

La finalul anului trecut, Asiban a inregistrat daune in valoare de 245 milioane lei (72,44 milioane euro), iar pentru finalul acestui an compania estimeaza o valoare a acestora de 250 milioane lei (75,2 milioane euro).

Potrivit statisticilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Asiban a fost al patrulea jucator pe piata asigurarilor din Romania in 2006, cu o valoare a primelor brute subscrise de 436,8 milioane lei, dupa Allianz tiriac, Asirom si Omniasig. Asiban "controleaza" o cota de 7,62% din piata asigurarilor generale si de viata, arata CSA.

Citeste si:

Capitalul Asiban este impartit in transe egale de patru banci BRD Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si BCR, fiecare cu o participatie de 25% din capital.

Banca Romana de Dezvoltare (BRD)-SocGen, Banca Comerciala Romana si Banca Transilvania intentioneaza sa-si vanda fiecare detinerea pe care o are in capitalul social al Asiban.

Divizia europeana de banca de investitii a Rothschild, consultantul Erste Bank in procesul de achizitie a Bancii Comerciale Romane (BCR), a fost mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei de asigurari Asiban, castigand competitia cu banca americana Merrill Lynch.