Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), s-ar putea lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cel mai tarziu in opt sau noua luni, in functie de procedurile BVB, a spus presedintele bancii austriece, Andreas Treichl.

"Speram sa realizam listarea Erste la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului, dar in mod sigur se va realiza cel mai tarziu in urmatoarele opt-noua luni, in functie de procedurile de la BVB", a spus Treichl.

Seful Erste declarase saptamana trecuta, intr-un interviu acordat cotidianului financiar online ungar Portfolio, ca BVB trebuie sa isi schimbe anumite reglementari pentru ca Erste Bank sa se poata lista pe piata romaneasca de capital.

"Listarea la Bucuresti depinde, mai mult sau mai putin, de BVB. Noi am anuntat bursa ca vrem sa listam Erste Bank. Bursa de la Bucuresti este de acord cu listarea Erste, dar mai are inca de schimbat anumite reglementari pentru a ne permite intrarea", a precizat Treichl, pentru Portfolio.

Potrivit oficialilor Depozitarului Central, reglementarile necesare listarii Erste Bank la Bursa de Valori Bucuresti si conectarea la un depozitar central european ar putea fi finalizate pana la sfarsitul anului 2007.

"Suntem in curs de finalizare a reglementarilor necesare listarii Erste Bank la Bucuresti. Speram ca pana la sfartitul anului sa reusim sa realizam conectarea cu un depozitar central european. Acum lucram si la reglementarile pentru generalizarea sistemului de conturi globale si a imprumutului de actiuni", a declarat , potrivit NewsIn, Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
MiFID II blocheaza recomandarile de fonduri mutuale "la ghiseu"